Analýza projektu implementace penzijní reformy - Kupka, Jaromír (2013)
Tato diplomová práce se věnuje tématu implementace nového informačního systému do penzijní společnosti. První část práce je vstupem do tematiky, vymezuje rámec diplomové práce a definuje cíle, kterých by autor chtěl v práci dosáhnout. Ve druhé části se práce zaměřuje na analýzu projektových metodik a výběr vhodného druhu metodiky pro tento projekt. Třetí část diplomové práce je zaměřena na analýzu agilních metodik a výběru vhodné konkrétní metodiky pro projekt. Čtvrtá část se věnuje analýze metodiky Scrum, závěrem této části jsou argumenty pro nasazení agilního přístupu v případě konkrétního projektu. V páté části se práce vrací k chybám na úrovni projektového řízení, které negativně ovlivnily časový a finanční plán projektu. Závěrečná část shrnuje výsledky analýz, sumarizuje naplnění cílů a pojmenovává očekávané přínosy práce.