Softwarové pirátství v modelu Cloud Computing - Klepetko, Radim; Žamberský, Martin; Koubský, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Tato práce zkoumá softwarové pirátství a to zejména v kontextu cloud computingu. Jejími cíli je analyzovat soudobé softwarové pirátství a jeho podoby, vymezit cloud computing, identifikovat jeho vzájemné působení s pirátstvím a formulovat doporučení pro zainteresované strany. První část práce je věnovaná analýze softwarového pirátství v klasické podobě, zejména jeho formám, důvodům k němu vedoucím a boji proti němu. Druhá část práce definuje cloud computing a zaměřuje se na dva základní způsoby vzájemného působení se softwarovým pirátstvím: cloud jako pirátský nástroj a cloud jako nástroj boje proti pirátství. Závěrečná část práce na základě poznatků z částí předchozích formuluje doporučení pro zainteresované strany (primárně tedy poskytovatele klasického software, poskytovatele cloudového software s uživatele cloudových služeb).
Vedoucí práce: Martin Žamberský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses