Zhodnocení finančního hospodaření společnosti Rudolf Jelínek a. s. za období 2008 - 2012 - Síleš, Radek (2013)
Cílem bakalářské práce je vyhodnocení hospodaření podniku Rudolf Jelínek a. s. za období 2008 -- 2012. V práci jsou použity klasické nástroje finanční analýzy včetně srovnání vybraných ukazatelů se dvěma podniky ze stejného oboru podnikání. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- metodické a aplikační. V první části je vysvětlena metodika ekonomických ukazatelů, které jsou následně využity v části aplikační. Aplikační část také zahrnuje představení analyzovaného podniku. Důraz je kladen nejen na vyhodnocení jednotlivých finančních ukazatelů, ale také na významné události, které zásadním způsobem ovlivnily fungování společnosti v rámci sledovaného období.