Self-service BI a PowerPivot - Černý, Ondřej; Pour, Jan; Horčička, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozšíření kancelářské aplikace Microsoft Excel -- programu PowerPivot. Nejprve se práce zaměřuje na vymezení tématu samotného Business Intelligence (BI) a porovnání klasického přístupu BI a přístupu self-service BI, česky používaný název samoobslužné BI. V první části jsou zmíněny i současné trendy BI. Druhá a hlavní část je věnována programu PowerPivot. Postupně jsou na příkladech zmíněny přínosy a novinky v PowerPivot oproti klasické analýze v Excelu. V úvodním popisu vlastností jsou i pokyny pro instalaci programu a jeho novinky ve verzi 2013. Důležitá je kapitola věnující se jazyku DAX a vůbec všem výpočtům, které je možné realizovat v PowerPivot. Samostatné kapitoly jsou věnovány importu dat a propojení MS SharePoint Serverem. Jako příklad je uveden výpočet analýzy ABC pro klasifikaci produktů, využíva-ný převážně v logistice. Poslední část se věnuje implementaci aplikace v PowerPivot pro model podnikové informatiky MBI (Management of Business Informatics, Management Podnikové Informatiky).
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses