Analýza a určení parametrů ovlivňujících výběr CPM nástrojů v podniku - Kozák, Jaroslav; Maryška, Miloš; Kasl, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Hlavními cílem a současně přínosem práce je doporučení vhodného nástroje, který naplní stanovené požadavky konkrétního podniku. Abych dosáhl hlavního cíle, a tedy i přínosu diplomové práce, stanovil jsem si dva cíle. Prvním cílem je analýza připravenosti podniku na implementaci CPM nástroje. Druhým cílem práce je analýza CPM nástrojů a doporučení vhodného nástroje v závislosti na podnikové připravenosti. Pro dosažení prvního cíle jsem provedl analýzy současného přístupu k hodnocení připravenosti firem na implementaci CPM nástroje. V závislosti na analýzy současného přístupu jsem definoval metodiku pro analýzu připravenosti podniku vycházející ze znalostních modelů oblastí CPM. Tato metodika byla vstupem pro analýzu konkrétního podniku. Analýzu nástrojů CPM jsem řešil rozšířením současného poznání v dané oblasti. Sestavil jsem metodiku, která hodnotí nástroje CPM komplexně. Na základě této metodiky jsem provedl analýzu vybraných CPM nástrojů. Výsledkem analýz bylo doporučení implementovat nástroj BNS od Inekon do konkrétního podniku. Zjistil jsem, že metodiky lze uplatnit v praxi, a jsou použitelné pro výběr vhodného nástroje. Z analýz nástrojů CPM, vyšel vítězně nástroj BNS, a to hlavně díky jeho nízké ceně.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses