Analýza nákladů zdravotnického výkonu koronární bypass - Vlčková, Hana (2013)
Tato práce pojednává o kalkulaci reálných nákladů souvisejících s konkrétním zdravotnickým výkonem, koronárním bypassem, z pohledu zdravotnického zařízení a výší jeho úhrad ze strany zdravotní pojišťovny. První část práce je zaměřena na shrnutí informací o zdravotnickém systému v ČR a také na teorii týkající se nákladů v podniku a způsobů kalkulací. V druhé části je popsáno konkrétní zdravotnické zařízení a poté jsou analyzovány skutečné náklady na operaci a následnou hospitalizaci související s konkrétní kardiochirurgickou operací. V závěrečné kapitole je rozebrána výše úhrad, které za tento výkon hradí zdravotní pojišťovny a je provedeno srovnání