Analýza nákladů zdravotnického výkonu koronární bypass - Vlčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Střítecký, Rudolf, 1946-2018 (2013)
Tato práce pojednává o kalkulaci reálných nákladů souvisejících s konkrétním zdravotnickým výkonem, koronárním bypassem, z pohledu zdravotnického zařízení a výší jeho úhrad ze strany zdravotní pojišťovny. První část práce je zaměřena na shrnutí informací o zdravotnickém systému v ČR a také na teorii týkající se nákladů v podniku a způsobů kalkulací. V druhé části je popsáno konkrétní zdravotnické zařízení a poté jsou analyzovány skutečné náklady na operaci a následnou hospitalizaci související s konkrétní kardiochirurgickou operací. V závěrečné kapitole je rozebrána výše úhrad, které za tento výkon hradí zdravotní pojišťovny a je provedeno srovnání
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: zdravotní péče; zdravotní výkony; bypass (lékařství); kalkulace nákladů; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; health care; health care performance evaluation; bypass (medicine); cost accounting; master's theses