Zavedení diagnostických přístrojů se zaměřením na diabetes v ČR - Slimáčková, Sylvie (2013)
Diplomová práce se věnuje problematice onemocnění diabetes mellitus a jejího diagnostikování metodou, která v České Republice není doposud příliš známá. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První část je věnována teoretickým poznatkům o této chorobě a její klasifikaci. Dále jsou popsány diagnostické metody, konkrétněji pak vyšetření očního pozadí a přístroje, které se k tomu využívají. Nechybí ani popis oka jako takového. Další část je praktická, která konkrétně popisuje fungování vyšetřování, vyhodnocuje dotazníkové šetření a zjišťuje se vhodnost umístění přístrojů. Cílem práce je zjistit, zda mají lidé zájem o prevenci a jsou ochotni si zaplatit za vyšetření. Druhým cílem je pak zjištění nejvhodnější varianty umístění zařízení