IT prostředky pro řízení obchodních pravidel - Vele, Vladimír; Gála, Libor, 1965-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Cílem této diplomové práce je zhodnotit vybrané IT prostředky na řízení obchodních pravidel. Mimo to by měla přinést celkový pohled na oblast řízení obchodních pravidel. V teoretické části jsou představeny jednotlivé pojmy a principy vztahující se k problematice řízení obchodních pravidel. Kromě jiného jsou uvedeny různé způsoby jejich zápisu, objasněn vztah mezi obchodními pravidly a procesy, a také vysvětlena technologická podstata systémů na jejich řízení. Na tomto základě jsou vytvořena kritéria,která poslouží k následnému hodnocení vybraných prostředků. Tato kritéria jsou rozdělena do skupin dle jednotlivých funkcionalit, které by systémy na řízení obchodních pravidel měly podporovat. V poslední části diplomové práce jsou prezentovány výsledky výzkumu dle jednotlivých skupin kritérií. Je provedeno zhodnocení a jsou zdůrazněny závěry z výsledků plynoucí. Tato práce může posloužit jako podklad při rozhodování o pořízení systému na řízení obchodních pravidel.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses