Management pacientů s diagnózou bipolární afektivní porucha - Fixová, Pavlína (2014)
Cílem bakalářské práce je přiblížení často podceňovaného psychického onemocnění - bipolární afektivní poruchy. Podstatou onemocnění jsou prudké změny nálad doprovázené výrazně intenzivními projevy emocí. Vzhledem k příčinám a projevům se jedná o onemocnění se složitou diagnostikou a následnou léčbou. Bipolární afektivní poruchu není možné vyléčit, lze pouze stabilizovat její projevy. Opodstatněně je řazena mezi jedny z finančně nejnákladnějších onemocnění.