Implementace multiprojektového řízení v podmínkách IT útvaru velké mezinárodní obchodní organizace - Tůma, Pavel (2013)
Diplomová práce se zabývá implementací multiprojektového řízení do podmínek ICT divize mezinárodní obchodní organizace. Cílem této práce je popsat aktuální stav řízení projektů v ICT divizi společnosti pomocí metodiky pro měření zralosti procesů. Definovat tak požadavky na nástroj pro řízení portfolia projektů, stanovit kritéria pro výběr a srovnání nástrojů. Po výběru jednoho nástroje nejvíce splňujícího požadavky a kritéria následuje návrh postupu implementace tohoto nástroje. Závěr práce se věnuje shrnutí dosažených výsledků a návrhů na změnu, které mají podpořit zlepšení úrovně zralosti procesu řízení projektu a portfolia projektů.