Produkce květin v rozvojovém světě případ Keni - Lomozová, Kateřina; Pavlík, Petr, 1957-; De Castro, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce zkoumá produkci řezaných květin v Keni v širším kontextu globálních komoditních sítí. Keňské květinářské odvětví jako součást těchto sítí je v posledních dvaceti letech ovlivňováno myšlenkami environmentální a sociální zodpovědnosti. První část práce obsahuje charakteristiku květinářského odvětví v Keni a dodavatelského řetězce s řezanými květinami. Druhá polovina se snaží analyzovat současnou praxi etického obchodování v keňském květinářském odvětví. V tomto ohledu je zde věnován velký prostor zásadám dobrého chování, které v tomto sektoru uvádí do praxe myšlenky zodpovědného podnikání. Vzhledem k tomu, že tyto zásady nedokážou v mnoha případech zaručit pracovníkům farem přijatelné pracovní podmínky, se práce snaží nalézt příčiny selhání této koncepce etického obchodu.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses