Analýza použitelnosti cloud computingu pro práci na dálku - Pospíšil, Václav (2012)
Cloud computing se v posledních letech stal seriózním hráčem na poli ICT. Svými technickými a především ekonomickými vlastnostmi může změnit v organizaci pohled na buducnost. V diplomové práci jsou právě tyto přínosy zkoumány a dány do souvislostí s prací na dálku. Flexibilita jak na straně organizace, tak i jednotlivce může být rozhodující v kritických chvílích. Jakou míru vlivu má flexibilita, je předvedeno na modelovém příkladu společnosti, která se rozhodla pro zavedení práce na dálku skrze prostředky, které nabízí cloud computing.