Systém pomoci lidem bez domova a nízko příjmovým skupinám obyvatel modelovaný procesním přístupem - Samec, Marek (2013)
Práce prezentuje návrh systému pomoci lidem bez domova a nízko příjmovým skupinám obyvatel. Návrh je vytvořen s použitím procesní analýzy a zahrnuje zajištění potravin, oblečení, hygieny a systém pro podporu tvorby pracovních příležitostí. Systém je navržen na základě zkušeností lidí, či organizací pohybujících se v oblasti sociálních služeb, informačních technologií. Byli osloveni lidé ze zkušeností s neziskovým sektorem a ale také bezdomovci a chudí. Informace pro vypracování analýzy byly získány na základě osobních setkání či elektronické komunikace. Práce se zaměřuje především na organizace a služby působící v ČR, konkrétně v Praze. Teoretickou částí práce je získání potřebných informací a podkladů k vytvoření návrhu sytému. Informace k analýze získám rozborem podobných projektů, od osob či organizací zabývajících se touto problematikou ale také od lidí, kterým má projekt pomoci - bezdomovcům a chudým. Praktickou část tvoří návrh procesního modelu systému a zapracování případné zpětné vazby po jeho zveřejnění na kolaborační platformě GitHub.