Optimalizace procesů nákupního oddělení FMCG společnosti - Neumann, Martin (2013)
Diplomová práce "Optimalizace procesů nákupního oddělení FMCG společnosti" je zaměřena na optimalizaci nákupních procesů v nejmenované FMCG společnosti. Mezi hlavní cíle práce patří analýza obdobných řešení oblasti optimalizace podnikových procesů a výběr vhodných metod a postupů. Dalšími cíli jsou analýza současného stavu procesů, jejich podpory a zralosti a identifikace potenciálů zlepšení vybraných procesů. Návrhy projektových záměrů, určených k dosažení identifikovaných potenciálů zlepšení v analyzovaných nákupních procesech, patří mezi poslední cíl práce. Přínosem práce je analýza nákupních procesů společnosti z pohledu zralosti procesu, jeho priorit, podpory a potenciálu zlepšení. Modelování aktuálních procesů v jednotné metodice a nástroji je dalším přínosem této práce. Práce se skládá z úvodní části, kde jsou vymezeny cíle, přínosy a postup práce. Následuje rešerše prací a popis základních pojmů, čímž končí teoretická část práce. Praktická část obsahuje charakteristiku společnosti, popis stávajících procesů, identifikaci potenciálu zlepšení a návrh podpory ve zjištěných reálných potenciálech.