Trendy ve spotřebě léčiv ze skupiny G03 hormonální antikoncepce v letech 2005-2010 - Štibingerová, Michala; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Lešetický, Ondřej; Kandilaki, Daniela, 1985- (2013)
Tato diplomová práce Vás na začátku v několika odstavcích seznámí s ženskými pohlavními hormony, s farmakologií estrogenů a gestagenů, s druhy kombinované a gestagenní hormonální antikoncepce, kterou jsem dále rozdělila na základě aplikační formy na perorální a neperorální a s ATC tříděním léčiv. Spotřeba jednotlivých léčiv je vyjádřena počtem balení a finančním vyjádřením v Kč. V závěru jsou zhodnoceny trendy ve spotřebě kombinované i gestagenní antikoncepce a to pomocí dat, které byly poskytnuty Státním ústavem pro kontrolu léčiv
Vedoucí práce: Ondřej Lešetický
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: spotřeba léčiv; antikoncepce; management [obor dipl. práce]; ATC klasifikace; diplomové práce; drug consumption; contraception; master's theses