Výběr vhodného ERP systému s pomocí metod vícekriteriálního rozhodování - Janovský, Martin; Kuncová, Martina, 1974-; Berková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce je zaměřena na výběr a doporučení vhodného ERP systému společnosti působící v oblasti distribuce čajových a kávových produktů na českém trhu. K výběru vhodného systému jsou použity metody vícekriteriálního rozhodování. Konkrétně se jedná o metody ORESTE, WSA, TOPSIS a MAPPAC. Teoretická část práce se zabývá popisem metod vícekriteriálního rozhodování a principem využití ERP systémů. Praktická část je rozdělena na tzv. hrubý a jemný výběr. Cílem hrubého výběru je podle veřejně dostupných informací zredukovat celkový počet ERP systémů, na kterých se následně provede konečný výběr. Na upravený seznam systému je poté aplikován jemný výběr. V rámci jemného výběru je uveden postup a důvod výběru vhodných kritérií, jelikož zásadně ovlivňují výpočet. V závěru práce je demonstrován postup při implementaci ERP systému.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses