Volba dodavatele elektřiny pro domácnost s využitím metod operačního výzkumu - Hesounová, Kristýna (2013)
Hlavním cílem práce, jak vyplývá z jejího názvu, je aplikace metod operačního výzkumu, které se dají využít při volbě dodavatele elektřiny pro domácnost. V práci bude nejdříve vysvětleno fungování trhu s elektřinou v České republice a dále budou popsány teoretické předpoklady nutné k pochopení dané problematiky. V praktické části budou ukázány vybrané metody vícekriteriálního hodnocení variant a modely analýzy obalu dat na konkrétních datech a budou podrobně vysvětleny výsledky. Výsledky jednotlivých metod budou nakonec porovnány mezi sebou.