Volba dodavatele elektřiny pro domácnost s využitím metod operačního výzkumu - Hesounová, Kristýna; Kuncová, Martina, 1974-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Hlavním cílem práce, jak vyplývá z jejího názvu, je aplikace metod operačního výzkumu, které se dají využít při volbě dodavatele elektřiny pro domácnost. V práci bude nejdříve vysvětleno fungování trhu s elektřinou v České republice a dále budou popsány teoretické předpoklady nutné k pochopení dané problematiky. V praktické části budou ukázány vybrané metody vícekriteriálního hodnocení variant a modely analýzy obalu dat na konkrétních datech a budou podrobně vysvětleny výsledky. Výsledky jednotlivých metod budou nakonec porovnány mezi sebou.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses