Sociální sítě v elektronickém prostoru a jejich dopad na společnost - Brchaň, Miroslav (2013)
Diplomová práce "Sociální sítě v elektronickém prostoru a jejich dopad na společnost", se zabývá analýzou společnosti pomocí modernity. Zaobírá se rolí jedince v občanské společnosti, rolemi a státu ve formování společnosti a internetu. Praktická část se zabývá demokratickými svobodami ve společnosti a způsoby jejich měření. Práce analyzuje aktuálně využívané technologie internetu a věnuje se měření jeho svobody. V závěru je pomocí metody regresní analýzy ověřena vzájemná souvislost demokratických svobod a svobod na internetu