Sociální sítě v elektronickém prostoru a jejich dopad na společnost - Brchaň, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Novotná, Eliška, 1944-; Žebrák, Miroslav (2013)
Diplomová práce "Sociální sítě v elektronickém prostoru a jejich dopad na společnost", se zabývá analýzou společnosti pomocí modernity. Zaobírá se rolí jedince v občanské společnosti, rolemi a státu ve formování společnosti a internetu. Praktická část se zabývá demokratickými svobodami ve společnosti a způsoby jejich měření. Práce analyzuje aktuálně využívané technologie internetu a věnuje se měření jeho svobody. V závěru je pomocí metody regresní analýzy ověřena vzájemná souvislost demokratických svobod a svobod na internetu
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: sociální sítě; sociální kapitál; institucionální ekonomie; globalizace; internet; management [obor dipl. práce]; index svobody internetu; index ekonomické svobody; diplomové práce; social networks; social capital (sociology); institutional economics; globalization; Internet; master's theses