Basel II a propočet kapitálového požadavku k tržním rizikům - Pospíšilová, Karolína (2011)
Bakalářská práce "Basel II a propočet kapitálového požadavku k tržním rizikům" se zabývá finančními riziky, vývojem regulace kapitálové přiměřenosti bank a připravovanými změnami v této oblasti. Ve druhé části se věnuje metodám výpočtu kapitálového požadavku k tržním rizikům, konkrétně standardizovanému přístupu a přístupu založenému na interních modelech a jejich porovnání.