Role palubního magazínu Review v komunikaci společnosti České aerolinie - Nováková, Veronika (2013)
Předkládaná diplomová práce Role palubního magazínu Review v komunikaci společnosti České aerolinie zkoumá pozici firemního magazínu v celém spektru marketingových komunikačních nástrojů společnosti. Její teoretická část je rozdělena na dva hlavní oddíly. První charakterizuje celý marketingový mix a detailněji se věnuje nástrojům mixu komunikačního. Druhý vymezuje časopis z hlediska historie a práva, popisuje funkčnosti firemních magazínů, možnosti jejich vydávání a hodnocení v rámci České republiky. Diplomová práce si klade za cíl vyhodnotit výzkum, který se zaměřil na zjištění toho, zda může palubní magazín Review fungovat ve všech nástrojích komunikačního mixu, a tedy zda lze jeho vydávání považovat za investici, nikoli za nákladovou položku. Po zpracování výzkumu a z něj pramenících doporučení se od ledna 2013 změnila obsahová koncepce magazínu. Výsledky výzkumu se tak promítly i do praxe, což naplnilo jeho smysl