Regionální integrace v asijsko-tichomořské oblasti - Kreuzerová, Iveta (2013)
Diplomová práce se zaměřuje na rychle rostoucí asijsko-tichomořský region, o kterém se předpokládá, že se v blízké budoucnosti stane významným centrem světové ekonomiky. Práce se zaměřuje na pozici Číny a věnuje se reálnosti vytvoření společného trhu v oblasti. Definuje region, popisuje hlavní regionální seskupení oblasti a analyzuje obchodní, kapitálové toky, migraci pracovních sil a vědecko-technickou spolupráci v regionu.