Vliv změn v důchodové formuli na rozdělení příjmů domácností - Vokatá, Miloslava; Klazar, Stanislav, 1974-; Brabcová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předkládaná diplomová práce shrnuje poznatky o konstrukci starobního důchodu v České republice. Dále se práce zabývá srovnáním starobního důchodu a mzdy před odchodem do důchodu pomocí náhradového poměru. První kapitola práce se zaměřuje na princip solidarity a ekvivalence v důchodovém systému nejen v České republice, ale obecně ve všech důchodových systémech. V kapitole s názvem Systém důchodového pojištění je popsán systém důchodového pojištění v České republice a jsou zde uvedeny podmínky nároku na starobní důchod, ale i celkové obecné informace o starobních důchodech a systému sociálního pojištění u nás. Tato kapitola obsahuje také vysvětlení jednotlivých konstrukčních prvků důchodové formule. Další kapitola zahrnuje popis hlavních změn v českém důchodovém pojištění schválené v jednotlivých letech. Náplní poslední kapitoly je analýza výpočtů starobních důchodů ve vybraných letech a následné porovnání výše starobních důchodů s příjmy za dobu výdělečné činnosti za pomoci náhradového poměru.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses