Specifika postavení Hong Kongu v rámci Čínské lidové republiky - Ulrichová, Anna (2012)
Cílem této práce je poskytnout čtenáři ucelený pohled na problematiku postavení Hongkong v rámci Číny po roce 1997. Je pojednáno o historickém vývoji Hongkongu, právním zakotvení současného stavu a dále o stupních autonomie v jednotlivých oblastech.