Územní diferenciace a nastavení regionální politiky po východním rozšíření - Horáková, Aneta; Němcová, Ingeborg, 1957-; Karpová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá diferenciací mezi jednotlivými státy a regiony EU a paralelním nastavením regionální a kohezní politiky. První část je věnována představení ekonomické a sociální diferenciace členských států EU a problematice regionálního rozvoje z teoretického hlediska. Druhá část ukazuje jednotlivé regionální rozdíly mezi regiony v daných časových úsecích po rozšíření integrace. Poslední kapitola je zaměřena na současný finanční rámec 2007-2013 a aktuální stav kohezní politiky EU. Cílem bude odpovědět na otázku, zda regionální politika Evropské unie zvolenou strategií dostatečně reagovala na územní diferenciace členských států a jejich regionů a zda se podařilo snížit diferenciaci mezi nimi. Současně je sledován přístup politiky k disparitám a proměna nastavení regionální a kohezní politiky.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses