Proces vzniku společného trhu s elektřinou EU - Procházka, Martin; Němcová, Ingeborg, 1957-; Jeníček, Vladimír, 1932-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce analyzuje dosavadní postup integrace elektroenergetického trhu v EU, překážky tohoto procesu a možnosti jejich úspěšného překonání. První kapitola testuje míru integrace skrze regresní analýzu souladu vývoje cen na energetických burzách a cen pro konečné spotřebitele. Druhá kapitola se věnuje problematice přenosových soustav, jejich významu pro společný trh a trhu podpůrných služeb. Třetí kapitola je zaměřena na politiku obnovitelných zdrojů a její důsledky pro společný trh s elektřinou. Čtvrtá kapitola zkoumá působnost regulačních orgánů v energetice a regulační modely distribučních sítí.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses