Protiteroristická politika Evropské unie realita nebo fikce? - Čiháková, Barbara; Druláková, Radka, 1973-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem předkládané práce je nalézt odpověď na to, zda je EU schopná navrhnout a implementovat konzistentní, ucelená a vzájemně propojená protiteroristická opatření na území svých členských států. Poté, co došlo k teroristickým útokům v USA a následně i v Evropě, začali evropští politici mnohem intenzivněji diskutovat o větší spolupráci v boji s terorismem v rámci EU. Je však otázkou, zda jsou nově přijímaná opatření dostatečně efektivní a podporovaná, aby měla dopad na globální terorismus větší, než ten, jakého by mohly jednotlivé členské státy dosáhnout samostatně.
Vedoucí práce: Radka Druláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses