Komparace systémů bankovního dohledu a regulace v ČR a Kanadě - Kříčka, Martin; Dobrovolný, Marek; Janda, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním bankovní regulace a dohledu v ČR a Kanadě. V první části práce jsou zpracovány obecné pojmy týkající se regulace a dohledu, důvody k regulaci a cíle regulatorních institucí. Velký prostor je také věnován popisu systému regulace a dohledu a jednotlivým institucionálním modelům uspořádání regulace a dohledu. Druhá část práce je věnována samotnému srovnání systémů bankovní regulace a dohledu v ČR a Kanadě a vytyčení největších rozdílů. Důraz je kladen především na komparaci institucionálního uspořádání, podmínek vstupu do odvětví a systémů povinného pojištění vkladů. V úplném závěru práce je provedeno krátké zhodnocení obou systémů regulace a dohledu.
Vedoucí práce: Marek Dobrovolný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses