Strategie přístupu v současné obchodní diplomacii srovnání Číny a Indie - Lauberová, Petra (2012)
Cílem předložené diplomové práce je zhodnotit přístup Číny a Indie k vykonávání jejich obchodní diplomacie a na základě nabytých poznatků určit, která země si zvolila efektivnější strategii ve svém přístupu. Obchodní diplomacie je pro účely práce zúžena do 4 okruhů aktivit. Předmětem zkoumání je výkon obou zemí na půdě Světové obchodní organizace, jejich přístup k vyjednávání bilaterálních a regionálních dohod o volném obchodu, systém jejich pro-exportní podpory a systém podpory přílivu investic do země. Jelikož se efektivita obchodní diplomacie silně odvíjí od koordinace ve spolupráci jejích aktérů, je součástí hodnocení obou zemí také způsob rozdělení kompetencí v této oblasti mezi jednotlivá domácí ministerstva.