Strategie přístupu v současné obchodní diplomacii srovnání Číny a Indie - Lauberová, Petra; Peterková, Jana, 1971-; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem předložené diplomové práce je zhodnotit přístup Číny a Indie k vykonávání jejich obchodní diplomacie a na základě nabytých poznatků určit, která země si zvolila efektivnější strategii ve svém přístupu. Obchodní diplomacie je pro účely práce zúžena do 4 okruhů aktivit. Předmětem zkoumání je výkon obou zemí na půdě Světové obchodní organizace, jejich přístup k vyjednávání bilaterálních a regionálních dohod o volném obchodu, systém jejich pro-exportní podpory a systém podpory přílivu investic do země. Jelikož se efektivita obchodní diplomacie silně odvíjí od koordinace ve spolupráci jejích aktérů, je součástí hodnocení obou zemí také způsob rozdělení kompetencí v této oblasti mezi jednotlivá domácí ministerstva.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses