Ekonomické dopady změny financování lázeňské péče - Přenosilová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Jankůj, Miroslav; Rux, Jaromír (2013)
Cílem této diplomové práce je zmapovat lázeňství v České republice od jeho historie, lázeňských míst, jejich přírodních léčivých zdrojů, po ekonomiku lázeňství, zdroje jeho financování, poskytování služeb a legislativu. Praktická část práce se zaměřuje na změny financování lázeňské péče na základě novely Indikačního seznamu, která stanovuje pravidla pro komplexní a příspěvkovou lázeňskou péči, jež je plně nebo částečně hrazena z veřejného zdravotního pojištění. Hlavním cílem práce je definovat především ekonomické dopady na obor lázeňství, které tato vyhláška po několika měsících platnosti reálně přináší
Vedoucí práce: Miroslav Jankůj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: lázeňství; ekonomické aspekty; management [obor dipl. práce]; indikační seznam; financovánání lázeňství; diplomové práce; balneology; economic aspects; master's theses