Slevové servery v oblasti ubytovacích služeb - Stiborová, Radka (2013)
Cílem práce je analyzovat klady, zápory a aktuální situaci v oblasti ubytovacích služeb nabízených prostřednictvím tzv. slevomatů na českém trhu. Práce by měla poodhalit důvody, proč by se měla či neměla ubytovací zařízení účastnit nabídky slevových serverů a jaké z toho plynou výhody či nevýhody. Záměrem je nahlédnout do současné situace na trhu a zjistit, jaké jsou dosavadní zkušenosti uživatelů slevových serverů ze strany ubytovacích zařízení. Součástí práce je analýza nabídky na vybraných slevových serverech a také dotazníkové šetření u vybraných ubytovatelů. Práce nepřináší odpověď na to, ve kterých situacích a zda vůbec je vhodné slevové servery využívat, přináší ale poznatky těch, kteří se slevovými servery již setkali. Jsou zde zaznamenány motivy spolupráce se slevovými servery a zároveň také poukázáno na některá úskalí, která při využívání těchto služeb vyvstala