Obnovitelné energetické zdroje nadrovníkové Afriky a jejich využití - Ježová, Jana; Cihelková, Eva, 1952-; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je na základě analýzy energetické vybavenosti zemí nadrovníkové Afriky dokázat, že obnovitelné zdroje jsou pro Afriku cesta k energetické soběstačnosti a hlubšímu hospodářskému růstu. První kapitola charakterizuje obnovitelné zdroje a podmínky, které ovlivňují produkci z těchto zdrojů. Druhá kapitola se soustředí na současný stav a prognózu budoucího vývoje využívání obnovitelných zdrojů v zemích severní Afriky. Dále zkoumá cesty posílení produkce energie z obnovitelných zdrojů prostřednictvím spolupráce s vyspělými státy. Získané informace jsou aplikovány v případové studii DESERTEC, které je věnována kapitola třetí.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses