Finančná analýza poisťovne - Romaňáková, Anna (2013)
Diplomová práca je venovaná finančnej analýze UNIQA pojišťovny a UNIQA poisťovne. V teoretickej časti je uvedená stručná všeobecná charakteristika finančnej analýzy, špecifiká činnosti poisťovne a z nich vyplývajúce špecifiká finančnej analýzy poisťovne, jej účtovné výkazy a s ohľadom na tieto skutočnosti sú v ďalšej časti popísané ukazovatele finančnej analýzy upravené pre poistný trh. V praktickej časti pristúpim po krátkom popise národného hospodárstva a poistného trhu k realizácii finančnej analýzy vybraných poisťovní. Pre lepšiu predstavu budú niektoré ukazovatele porovnávané s hodnotami poistného trhu.