Finančná analýza poisťovne - Romaňáková, Anna; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práca je venovaná finančnej analýze UNIQA pojišťovny a UNIQA poisťovne. V teoretickej časti je uvedená stručná všeobecná charakteristika finančnej analýzy, špecifiká činnosti poisťovne a z nich vyplývajúce špecifiká finančnej analýzy poisťovne, jej účtovné výkazy a s ohľadom na tieto skutočnosti sú v ďalšej časti popísané ukazovatele finančnej analýzy upravené pre poistný trh. V praktickej časti pristúpim po krátkom popise národného hospodárstva a poistného trhu k realizácii finančnej analýzy vybraných poisťovní. Pre lepšiu predstavu budú niektoré ukazovatele porovnávané s hodnotami poistného trhu.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses