Analýza účetních a řídících procesů v bance se zohledněním rizika. Banka na zelené louce. - Rumanová, Markéta; Pavelka, Tomáš, 1975-; LANGMAYER, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem práce je analyzovat procesy, které jsou bezprostředně spojené s poskytováním bankovních služeb, tzn., zabezpečují "standardní" existenci a fungování banky, vedou k uzavření obchodu, zajištění rizik z tohoto obchodu vzniklých, zanesení obchodní činnosti do účetnictví, vygenerování zisku. Analýza poskytuje souhrnný přehled kritérií, která ovlivňují finanční řízení banky, a poukazuje na aspekty, které determinují bankovní trh. Výsledkem čehož, je rámcový obraz toho, jakým banky podléhají regulacím, jak nakládají s riziky a jakým způsobem zajišťují požadovanou návratnost kapitálu. Práce poskytuje čtenáři povědomí o základních principech finančního řízení, interních i externích podmínkách, které toto řízení determinují.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses