Rozpočtový proces obcí - Jandová, Ivana (2013)
Cílem této diplomové práce je zhodnocení rozpočtového procesu obce Byšice, zejména zhodnocení prováděných rozpočtových opatření v letech 2007 - 2012. Práce se zaměřuje na počet rozpočtových opatření a změn, které byly v rámci jednotlivých rozpočtových období schváleny, na vývoj rozpočtových opatření v průběhu rozpočtového roku a také na identifikaci položek, které byly nejčastěji měněny. Zároveň se práce zaměřuje na transparentnost prováděných rozpočtových opatření a rozpočtového procesu jako celku a vliv slabých míst legislativy na transparentnost. Důležitou součástí je také zhodnocení informovanosti občanů obce Byšice o provedených rozpočtových opatřeních a informovanosti o rozpočtovém procesu jako takovém. V práci je využita metoda popisná, metoda analýzy a metoda rozhovoru.