Dopady tzv. hypotetického pojistného v základu daně z příjmů fyzických osob - Šatrová, Anna; Tepperová, Jana; Petrovická, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Předkládaná diplomová práce si klade za cíl ověřit předpoklad týkající se dopadů hypotetického pojistného do základu daně z příjmů fyzických osob. Konkrétně jde o ověření, zda je hypotetické pojistné pro zahraniční zaměstnance po zohlednění maximálních stropů pojistného výhodnější než skutečně placené pojistné či naopak a zda nedochází k určité diskriminaci zahraničních pracovníků v souvislosti s navyšováním základu daně o hypotetické pojistné. Práce vymezuje základní pojmy, vývoj hypotetického pojistného, popisuje systém sociálního pojištění a v závěru práce komparuje skutečné a hypotetické pojistné.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses