Profesionální sportovci závislá nebo nezávislá činnost? - Oberhofer, Aleš (2013)
Primárním cílem práce je vymezit aspekty zdanění profesionálních sportovců v ČR v oblasti daně z příjmu fyzických osob. Druhotně si práce dává za cíl porovnat český přístup s přístupem aplikovaným ve Velké Británii a vyvodit důsledky pro příjmovou stranu státního rozpočtu. První kapitola se věnuje problematice zdanění příjmů tuzemských profesionálních sportovců v rámci České republiky. Druhá zkoumá, jak k tématu přistupuje Velká Británie. Třetí kapitola na fiktivním příkladu demonstruje rozdíly zjištěné v předchozích kapitolách.