Profesionální sportovci závislá nebo nezávislá činnost? - Oberhofer, Aleš; Tepperová, Jana; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Primárním cílem práce je vymezit aspekty zdanění profesionálních sportovců v ČR v oblasti daně z příjmu fyzických osob. Druhotně si práce dává za cíl porovnat český přístup s přístupem aplikovaným ve Velké Británii a vyvodit důsledky pro příjmovou stranu státního rozpočtu. První kapitola se věnuje problematice zdanění příjmů tuzemských profesionálních sportovců v rámci České republiky. Druhá zkoumá, jak k tématu přistupuje Velká Británie. Třetí kapitola na fiktivním příkladu demonstruje rozdíly zjištěné v předchozích kapitolách.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses