Nejistota poplatníků plynoucí ze změn daňové legislativy - Hošková, Kristýna (2013)
Práce se zabývá problematikou daňové nejistoty ve vztahu k poplatníkům. První část je věnována daňově jistotě jako základnímu požadavku kladenému na daňový systém. Vnímání nejistoty zapříčiněné především politickou nestabilitou a častými změnami legislativy je zobrazeno ve druhé a třetí kapitole. Předmětem čtvrté části je analýza novel Zákona č. 586/1992 Sb., o dani z příjmů za období od roku 2003 po současnost. Zkoumána je legisvakance a její závislost na rozsahu či významu přijímaných zákonů. V závěru práce je nejistota ilustrována na vybraných příkladech z praxe.