Nejistota poplatníků plynoucí ze změn daňové legislativy - Hošková, Kristýna; Tepperová, Jana; Vítková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Práce se zabývá problematikou daňové nejistoty ve vztahu k poplatníkům. První část je věnována daňově jistotě jako základnímu požadavku kladenému na daňový systém. Vnímání nejistoty zapříčiněné především politickou nestabilitou a častými změnami legislativy je zobrazeno ve druhé a třetí kapitole. Předmětem čtvrté části je analýza novel Zákona č. 586/1992 Sb., o dani z příjmů za období od roku 2003 po současnost. Zkoumána je legisvakance a její závislost na rozsahu či významu přijímaných zákonů. V závěru práce je nejistota ilustrována na vybraných příkladech z praxe.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses