Daňové a účetní souvislosti fúzí - Bendová, Veronika; Tepperová, Jana; Petrovická, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce má za cíl vymezení odlišností mezi úpravou účetního řešení fúzí dle českých a mezinárodních předpisů, daňového řešení fúzí dle české a evropské legislativy a dále najít souvislosti mezi účetním a daňovým řešením fúzí. Pro splnění jednotlivých cílů byla analyzována česká i mezinárodní právní, účetní i daňová legislativa, přičemţ hlavní důraz je kladen na řešení fúzí v rámci Evropské unie a v České republice. Daňové souvislosti fúzí jsou v práci doplněny o související judikaturu Evropského soudního dvora. Závěr práce vymezuje souvislosti mezi daňovým a účetním řešením fúzí.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses