Zdanění finančních institucí - Kozák, Pavel; Láchová, Lenka, 1959-; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou zdanění finančních institucí se zaměřením na aktuální trendy v této oblasti. Jejím cílem je analyzovat a komparovat implementované formy zdanění finančního sektoru ve vybraných zemích. V první kapitole se práce věnuje analýze zdanění finančních institucí v České republice a soustředí se na specifika u daně z příjmů právnických osob a daně z přidané hodnoty. V druhé kapitole práce pojednává o přístupech ke zdanění finančních institucí ve vybraných zemích, kde je pozornost soustředěna na příspěvek na finanční stabilitu, daň z finančních aktivit a daň z finančních transakcí. Třetí kapitola se zabývá vývojem implementace daně z finančních transakcí v Evropské unii. Stručně popisuje průběh těchto debat a analyzuje předložený návrh směrnice Rady, kterou se provádí posílená spolupráce v oblasti daně z finančních transakcí. Práce také obsahuje přibližnou predikci daňových příjmů v případě, že by se ČR připojila k evropské dani z finančních transakcí.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses