Dopady hospodářské krize na hospodaření obcí - Vrbková, Markéta (2013)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení dopadů hospodářské krize na hospodaření obcí Šebkovice, Nové Syrovice a Želetava v letech 2007 - 2012. První část obsahuje teoretické poznatky a informace o obcích v České republice a hospodářské krizi. Druhá část zachycuje vybrané obce a podrobnou analýzu příjmů a výdajů rozpočtů obcí. Třetí část hodnotí dopady hospodářské krize na hospodaření obcí na základě analýz příjmů a výdajů a prostřednictvím finanční analýzy.