Analýza nabídky povinného ručení na českém trhu - Hozdová, Kateřina; Gruber, Petr, 1948-; Červenková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Bakalářská práce se zabývá analýzou nabídky povinného ručení na českém trhu. První část práce, obecná část, je zaměřena na teorii. Věnuje se zejména charakteristice a vymezení povinného ručení, jeho historii a legislativě, České kanceláři pojistitelů a podmínkám pro sjednání či zánik povinného ručení. Druhá část je aplikační. Porovnává nabídky povinného ručení na českém trhu dle rozsahu nabídky pojištění a limitu pojistného plnění, poskytovaného bonusu či malusu a možnosti připojištění. Třetí část se věnuje modelovým příkladům, tak aby vynikly cenové rozdíly pojistného mezi věkově, územně a pohlavně odlišnými řidiči, i když vlastní stejná motorová vozidla.
Vedoucí práce: Petr Gruber
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses