Strategie při pokrývání zájmových oblastí lékárenskými službami - Hnízdová, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kandilaki, Daniela, 1985-; Jankůj, Miroslav (2013)
Cílem bakalářské práce je zjištění, zda je vhodné zavádět nový lékárenský řetězec v supermarketech/hypermarketech Albert ve vybraných krajích, a to v Královéhradeckém a Jihočeském kraji. V teoretické části jsem se zabývala celkovým vývojem lékárenství, počínaje historií, přes základní instituce spojené s lékárenským odvětvím, až k vývoji některých ekonomických ukazatelů. V praktické části jsem vytvořila interaktivní mapy, které mi napomohli dospět ke zjišťovanému cíli. V mapách jsou zaznamenány supermarkety/hypermarkety Albert a Kaufland, dále již existující lékárny, které jsou v dosahu 3 km od supermarketu/hypermarketu. Do map jsem také zaznamenávala nemocnice v blízkosti supermarketu/hypermarketu Albert. Dále jsem v praktické části zanalyzovala předem stanovené faktory, které mohou mít vliv na zavedení nové lékárny. Mezi takové faktory patří nezaměstnanost, počet obyvatel, průměrná měsíční mzda, apod. Na základě výše zmíněných údajů, jsem vyvodila závěry
Vedoucí práce: Daniela Kandilaki
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2013
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2013
Keywords: lékárenství; lékárny; marketing; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; pharmacy; pharmacies; marketing; bachelor's theses