Analýza efektivnosti odpočtu penzijního připojištění - Mikulenčák, Tomáš; Slintáková, Barbora; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Hlavním cílem této práce je analyzovat efektivnost odpočtu příspěvků penzijního připojištění, kdy porovnávám výnosnost penzijního připojištění s odpočtem a bez něj s alternativními produkty pro zajištění na stáří. Dílčím cílem práce je analyzovat využívání penzijního připojištění a vliv odpočtu na chování jedinců. Splněním tohoto dílčího cíle chci prověřit, zda nestandardní odpočet penzijního připojištění stimuluje daňové poplatníky ke sjednání tohoto produktu a následně k úložce zajišťující možnost odpočtu. Součástí práce je také popis úpravy penzijního připojištění při jeho uzákonění, legislativní změny v průběhu let, vývoj vybraných ukazatelů a charakteristika aktuálního stavu systému III. důchodového pilíře ČR.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses